Priscilla Cadeau Blog

De beste cadeau ideeën door Priscilla!

Wat voor soorten pallets zijn er allemaal?

pallets

In Nederland heb je tegenwoordig steeds meer manieren voor het gebruiken van pallets. De een gebruikt het om er iets mee te bouwen, en de ander vervoert er spullen mee. Dit zijn de twee algemene dingen die met deze houten vervoer platen gedaan kunnen worden. Toch blijven er steeds meer ideeën komen. Iets wat niet iedereen weet, er bestaan meer dan alleen de standaard houten pallet.  Zodra je ziet wat hier de mogelijkheden mee zijn, krijg je waarschijnlijk nog meer ideeën om uit te gaan voeren met deze vervoerplaten.pal

pallets

Soorten 

  1. Europallets: Europallets zijn de meest voorkomende pallets in Nederland en Europa. Deze platen zijn opslag platen, of ook wel ruilpallets genoemd. Ze kunnen in heel Europa worden gebruikt. Europallets zijn gemaakt van hout en voldoen aan alle maat- en specificatie richtlijnen van de European Pallet Association (EPAL).
  1. Wegwerppallets: Wegwerppallets zijn gemaakt van lichtgewicht hout en zijn bedoeld voor eenmalig gebruik (met de juiste behandeling gaan ze langer mee). Een groot voordeel hiervan is dat vervoer platen zeer scherp geprijsd zijn. Wegwerp Trays zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Gewicht en draagvermogen zijn hiervan afhankelijk.De wegwerpversie is aan de ene kant goedkoper..

Display pallet: Display Trays zijn gebruikelijk in supermarkten en andere winkels. Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze dienbladen gebruikt om koopwaar uit te stallen. Goederen die op display pallets worden verplaatst, hoeven tijdens het transport niet te worden verplaatst, wat veel tijd bespaart. De dienbladen zijn verkrijgbaar in 40 x 60 cm en 60 x 80 cm.

Meer verhalen